ARÖMER, ATAP Hizmetini Verdiği Okullarda Mülakatlar Düzenliyor!

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÖMER)  üç sene önce başlattığı Anahtar Teslim Arapça Projesi (ATAP) kapsamında 19 Aralık Cumartesi günü ARÖMER Merkezi Sınav Komisyonu aracılığıyla Rize Güneysu İmam Hatip Lisesinde mülakat düzenledi.

Bu mülakatlarda öğrenciler 3’er dakikalık sunumun yanı sıra kitaptaki alıştırmalardan, kitaptaki metinlerin seslendirilip telefona kaydedilmesinden, Arapça klavye kullanma ve metin okuma hızından, Arapça kelimelerin mahreç ve telaffuzundan ve kendilerine her hafta dağıtılan film kelimelerinin ezberinden sorumlu tutuldular.Sınavdan sonra komisyonlar ve okul yönetimi bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar.

ARÖMER’in 29 Kasım 2014’te düzenlediği mülakatlarda Rize Güneysu İHL öğrencilerinin başarı ortalaması %62.35 iken bu sene 19 Aralık’ta yapılan mülakatlarda öğrenci profilinin değişmesi ve ARÖMER hocalarının performanslarını yükseltmesiyle %80.34 olmuştur.
ARÖMER-MSK, ATAP projesini uyguladığı okullarda 10 haftada bir komisyonlar kurarak mülakatlar düzenlemekte ve bu okullardaki Arapça eğitiminin bir anlamda kalite kontrolünü yapmaktadır. Bu bağlamda 13 Aralık’ta Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde, 19 Aralık Cumartesi günü Rize Güneysu İHL’de mülakat düzenleyen ARÖMER, 26 Aralık Cumartesi günü ise komisyonlar oluşturarak Samsun Atakum İHL’de mülakat düzenleyecektir.