Kaptan Ahmet Erdoğan AİHL’de ATAP Mülakatları Yapıldı!

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÖMER),  üç sene önce başlattığı Anahtar Teslim Arapça Projesi (ATAP) kapsamında üç Arapça hocasını görevlendirdiği Rize Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinde 5 Mart Cumartesi günü  2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. mülakatını düzenledi.

Komisyon başkanlığını 29 Mayıs ARÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Helalşah’ın yürüttüğü, 5 komisyonda 9 hocanın değerlendirme yaptığı ve herbir öğrenci için 20 dakika süren mülakatlarda öğrenciler bugüne kadar öğrendikleri tüm bilgilerden sorumlu tutuldular. Bu bağlamda öğrencilerin konuşma becerileri ile gramer bilgileri, kendilerine dağıtılan ARÖMER Arapaça film  kelimelerinden 500’ünün ezberi, daha önceden belirlenen 10 hadisi şerifin ezberi, Arapça klavye kullanma ve metin okuma hızı, kitaptaki alıştırmaların çözümü, kitaptaki tüm metinlerin seslendirilip ses kayıt cihazına kaydedilmesi gibi kriterler değerlendirildi.

ARÖMER-MSK, ATAP projesini uyguladığı okullarda 10 haftada bir komisyonlar kurarak mülakatlar düzenlemekte ve bu okullardaki Arapça eğitiminin bir anlamda kalite kontrolünü yapmaktadır. Bu bağlamda 28 Şubat Pazar günü Beyoğlu Anadolu İHL’de mülakat düzenlemiştir.