Arapça Öğretmenleri Haydi Türkiye’ye (AHT-4) Projesinin Tarihi Belli Oldu!

29 Mayıs ARÖMER’in bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği, nitelikli Arapça öğretmenlerini seçici ve tecrübeye dayalı bir çalışma ile belirleme ve aranan kriterlere uygun bulunanlara Türkiye’de istihdam fırsatı sağlama projesi olan Arapça Öğretmenleri! Haydi Türkiye’ye AHT-4’ün tarihi belli oldu. 2016 yılı AHT-4 projesi 21-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Arap dünyasından gönderilen iki bin üç yüze yakın CV arasından gerekli incelemeler ve elemeler sonucu seçilen adaylarla sanal ortam üzerinden birer saatlik toplam 300 mülakat yapılmaktadır. Mülakat sonrası projeye katılmaya hak kazanan yüze yakın nitelikli ve alanında uzman Arapça hocası Türkiye’ye davet edilerek 21-30 Ağustos tarihleri Yabancılara Arapça Öğretimi ile ilgili eğitim programına katılacaklar. Ayrıca gerçek sınıf ortamında kamerayla kayıt altına alınan 3’er saatlik deneme dersleri verecekler.

Arapça hocalarına ihtiyacı olan kurumlar ARÖMER’le irtiabata geçerek projeye katılan hocaların özgeçmişlerine, mülakat kayıtlarına ve üçer saatlik deneme derslerinin videolarına ulaşarak tercihlerini yapabilecektir.